szélsőjobb

Kósáné Kovács Magda felszólalása az Európai Parlamentben

Idézet
2007.07.09

Az elmúlt hetekben több tagországban egyenjogúságukat ünnepelték a melegek. Volt, ahol milliós tömeg ünnepe volt zavartalan, de sok helyen a szélsőjobb erők utcai konfliktusokat provokáltak. Jacques Chirac francia elnök búcsúbeszédének szellemében, kérem az európai konzervatív erőket, hogy európai és nemzeti szinten egyaránt nyújtsanak segítő kezet a fenyegetetteknek és az őket támogatóknak. Védjük meg közösen az európai polgárok méltóságát és szabadságjogait, lépjünk fel a homofóbia, és minden kirekesztő magatartás ellen.

A rasszista és homofób erőszak fokozódása Európában

Indítvány
Európai Parlament
állásfoglalás

A többek között az orosz és lengyel melegfelvonulások betiltása, illetve az ezekhez kapcsolódó erőszakos támadások miatt kiadott állásfoglalás felhívja a figyelmet a rasszizmus és a homofóbia elleni fellépés fontosságára, a gyülekezési jog biztosítására, és felszólítja az Európai Tanácsot, hogy a homofób megnyilvánulásokra is kiterjedő módon fogadja el a fajgyűlölet és idegengyűlölet elleni küzdelemről szóló kerethatározatot

A szélsőségesség fokozódása elleni küzdelem Európában

Indítvány
Európai Parlament
állásfoglalás

Az állásfoglalás a rasszista és antiszemita szervezetek és támadások mellett a szexuális beállítottságon alapuló gyűlöletbeszéd ellen is síkra szállt.

Feliratkozás RSS - szélsőjobb csatornájára