média

Médiatörvény (2010)

Indítvány
Országgyűlés
törvényjavaslat

A 2010-ben elfogadott új médiatörvény a korábban hatályos törvényhez hasonlóan lehetővé teszi a gyűlöletkeltő tartalmakkal szemben való fellépést, újdonságként nevesíti a szexuális irányultságon alapuló hátrányos megkülönböztetést támogató reklámok tilalmát, ugyanakkor előírja, hogy a közszolgálati médiaszolgáltatás célja a házasság intézményének és a család értékének tiszteletben tartása, amely a kirekesztő családfogalom miatt alkalmas lehett az azonos neműek közötti kapcsolatokat semleges vagy pozitív színben feltüntető médiaszolgáltatókkal szembeni fellépésre.

Novák Előd Sebestyén Balázs csókjáról

Idézet
2013.12.12

A bűnbánó műsorvezetőnek csókot kellett váltania Vadon Jánossal. A két műsorvezető a csókjelenet előtt kb. annyira tűnt lazának, mint mókus az erdőtűzben: ideges testbeszédük egyértelművé tette, hogy egy olyan megrendezett jelenetről van szó, amit egyikük sem akar, és mindketten rettegnek a következményeitől. Joggal. Miután a műbuzulással sikeresen hülyét csináltak magukból, az RTL törölte a műsorukat. Egyes sajtóvélemények szerint azért, mert a büszkeségükben megsértett melegek így álltak bosszút a két, nyilvánosan prostituálódott műsorvezetőn a sérelmeikért.

Milyen szemlélet teszi lehetővé a magyar közszolgálati televízióban a virágvasárnapi barkaszentelés helyett a "melegek" piknikelésének bemutatását?

Indítvány
Országgyűlés
kérdés/interpelláció

Virágvasárnapon a Vörösmarty téren tartott leszbikus piknik és Friderikusz Sándor leszbikus emberekkel folytatott TV-beszélgetése kapcsán kérdezte a művelődési és közoktatási minisztert az FKGP-s képviselő, jelezve, hogy pártja elfogadhatatlannak tartja, hogy a melgekről és leszbikusokról a tévében 20-30 percen át foglalkozzanak. Válaszában a miniszter kiemelte, hogy a televíziók a vallási hírekkel is több óra terjedelemben foglalkoztak az adott napon, és elutasítja a melegek elleni hangulatkeltést.

Feliratkozás RSS - média csatornájára