Novák Előd

Novák Előd újbudai lokálpatriótaként először a MIÉP Ifjúsági Tagozatának XI. kerületi, majd országos elnöke volt, többek között dr. Csath Magdolna közvetlen munkatársaként dolgozott. Nevéhez fűződik a Jobbik adventi keresztállítási missziójának elindítása, illetve a Csengey Dénes Könyvtár megalapítása is. 2010-től a Jobbik alelnökeként országgyűlési képviselő, médiaügyi szakpolitikusként a Kulturális és Sajtóbizottság tagja. Jelenleg a Népjóléti bizottság alelnöke.

Az egyik legaktívabb honatyaként ellenzékből is sikereket ért el, folyamatos nyomásgyakorlására tiltották meg a politikusi álláshalmozást 2014-től, illetve vonták meg legalább a kommunista kitüntetések után folyósított nyugdíjpótlékokat. Elszántan küzd a politikusbűnözés felszámolásáért. Görög katolikus pap unokájaként, öt fiúgyermek közül a középsőként nőtt fel, eddig két gyermeke született.

Pozíciók
2010
aktuális
Jelöltség
Párt: Jobbik
Listapozíció: 11
Választókerület: Budapest 2. vk

Idézetek

2014.03.12 a Doboztrollok c. film előzetese kapcsán

A homoszexuális lobbi az egyik legerősebb érdekközösség szerte a világon (gyerekek híján sok szabadidejük és pénzük marad erre), s komoly társadalomromboló hatásuk van. A fővárosi önkormányzat tulajdonában álló művészmozikban évente kétszer tarthatnak propagandahetet a deviánsok. De folyamatosan próbálják kitolni ingerküszöbünket. A magunkfajtákét persze nem lehet, ezeket mi sosem fogjuk tűrni.

2013.12.12 Sebestyén Balázs és Vadon János csókja kapcsán

A bűnbánó műsorvezetőnek csókot kellett váltania Vadon Jánossal. A két műsorvezető a csókjelenet előtt kb. annyira tűnt lazának, mint mókus az erdőtűzben: ideges testbeszédük egyértelművé tette, hogy egy olyan megrendezett jelenetről van szó, amit egyikük sem akar, és mindketten rettegnek a következményeitől. Joggal. Miután a műbuzulással sikeresen hülyét csináltak magukból, az RTL törölte a műsorukat. Egyes sajtóvélemények szerint azért, mert a büszkeségükben megsértett melegek így álltak bosszút a két, nyilvánosan prostituálódott műsorvezetőn a sérelmeikért. Nem tudjuk, mi az igazság, egy azonban biztos: megérdemelték. Hiába, no: aki az RTL-ben mélyre hajol, az ne csodálkozzon, ha lesznek ott lelkes jelentkezők, akik élnek a lehetőséggel…

2013.06.13 Alföldi Róbert új színháza kapcsán felreppenő hírekről

A Jobbik Magyarországért mozgalom kénytelen feltenni a kérdést, hogy most épp homoszexuális vagy épp valamilyen zsidó lobbi az, aminek most engedelmeskedik a kormányzat, amikor Alföldi Róbert számára több száz millió forintot készül biztosítani, hogy ez a provokátor folytathassa a sok esetben magyar- és keresztényellenes színjátszást? (...) Bizony, amikor Ferenc pápa is elismeri, hogy a Vatikánban is jelen van a meleglobbi, akkor beszélnünk kell erről. (...) Nemcsak az önérzetünket sérti, hogy különböző zsidószervezetek ilyen elképesztő módon beavatkoznak a belügyeinkbe, nemcsak az ízlésünket sérti az, hogy különböző homoszexuális, provokatív megnyilvánulásokkal borzolják a kedélyünket, hanem ez már bizony nemzetbiztonsági kockázat is.