Pártálláspontok

Az alábbiakban a különböző politikai pártok választási programját elemezzük LMBT szempontból. Ha arra vagy kíváncsi, mit tettek korábban e pártok kormányon és a Parlamentben, a Jogalkotás oldalon bővebb információkat találsz.

Demokratikus Koalíció

A Demokratikus Koalíció választási programjának címe: Európai Magyarországot! Demokráciát, biztonságot, fejlődést! A programban az LMBT emberek kapcsán az alábbi megállapítás szerepel: "Az állam működését a populista konzervatív-jobboldali ideológia hatja át, amelynek vezérfonala az etnikai nemzet, a kereszténység, az „értékteremtő” munka. Mindennapossá vált a vallás, nemzetiség, szexuális irányultság, a férfi és nő házasságán alapuló családmodell szerinti diszkrimináció."

Együtt 2014 Párt

Az Együtt 2014 Párt nem tett közzé választási programot.

Együtt -  Korszakváltók Pártja

Az Együtt-PM választási programjának címe: A Te jövőd. A programban kifejezetten az LMBT emberek kapcsán nem szerepel megállapítás, ugyanakkor a program leszögezi: "Nincs különbség család és család között: megszüntetjük a gyermekekre káros megkülönböztetést, és azonos jogokat és lehetőségeket teremtünk mind az élettársi, mind a házastársi kapcsolatban élőknek."

FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség

A FIDESZ-KDNP szövetség nem tett közzé választási programot.

Független Kisgazdapárt

Az FGKP nem tett közzé választási programot.

A Haza Nem Eladó Mozgalom

A Mozgalom nem tett közzé választási programot.

Jobbik

A Jobbik választási programjának címe: Kimondjuk. Megoldjuk. A programban az LMBT emberek kapcsán az alábbi megállapítás szerepel: "Napjaink egyik slágertémájára is kitérve: miközben tudomásul vesszük, hogy embertársaink egy részének homoszexuális hajlama van és ennek megfelelő életformát folytat, ellenezve azt, hogy emiatt diszkrimináció érje őket, a homoszexualitást, mint „menő” jelenséget propagáló törekvéseket rossznak tartjuk. Az elfogadás nem jelenthet egyben mintaként állítást is."

Jólét és Szabadság

A JESZ választási programjának címe: Új polgári Magyarország. A programban kifejezetten az LMBT emberek kapcsán nem szerepel megállapítás. 

Kereszténydemokrata Néppárt

A FIDESZ-KDNP szövetség nem tett közzé választási programot.

Közösség a Társadalmi Igazságosságért

A KTI honlapján tette közzé választási programját. A programban kifejezetten az LMBT emberek kapcsán nem szerepel megállapítás. 

Lehet Más a Politika

Az LMP választási programjának címe:  Az LMP választási programja 2014. A programban kifejezetten az LMBT emberek kapcsán nem szerepel megállapítás. 

Magyar Liberális Párt

Az MLP külön választási programot nem tett közzé, de számos ügy kapcsán kifejtették álláspontjukat honlapjukon. A honlapon az  LMBT emberek kapcsán az alábbi megállapítás szerepel: "Meggyőződésünk, hogy az állam nem tehet különbséget egyének között aszerint, hogy házasságban élnek-e, milyen a nemi orientációjuk, vagy vállalnak-e gyermeket vagy sem."

Magyar Szocialist Párt

Az MSZP választási programjának címe: Igazság, biztonság, szabadság, jólét. A programban kifejezetten az LMBT emberek kapcsán nem szerepel megállapítás. 

Magyarországi Cigány Párt

Az MCP választási programjának címe:  Az MCP választási programja. A programban kifejezetten az LMBT emberek kapcsán nem szerepel megállapítás. 

Munkáspárt

A Munkáspárt választási programjának címe: Fizessenek a milliárdosok, jobb életet a dolgozóknak! A programban kifejezetten az LMBT emberek kapcsán nem szerepel megállapítás. 

Összefogás Párt

Az Összefogás párt egységes választási programot nem tett közzé, szakpolitikai programjai a honlapjukon érhetőek el. A programokban kifejezetten az LMBT emberek kapcsán nem szerepel megállapítás. 

Párbeszéd Magyarországért

Az Együtt-PM választási programjának címe: A Te jövőd. A programban kifejezetten az LMBT emberek kapcsán nem szerepel megállapítás, ugyanakkor a program leszögezi: "Nincs különbség család és család között: megszüntetjük a gyermekekre káros megkülönböztetést, és azonos jogokat és lehetőségeket teremtünk mind az élettársi, mind a házastársi kapcsolatban élőknek."

Seres Mária Szövetségesei

Az SMS nem tett közzé választási programot.

Sportos és Egészséges Magyarországért

A SEM nem tett közzé választási programot.

Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja

A Szociáldemokraták nem tettek közzé választási programot.

Új Dimenzió Párt

Az ÚDP nem tett közzé választási programot.

Új Magyarország Párt

Az ÚMP nem tett közzé választási programot.

Zöldek Pártja

A Zöldek választási programjának címe: A jelenben a jövőért. A programokban kifejezetten az LMBT emberek kapcsán nem szerepel megállapítás.