Idézetek

Schiffer András

2014.03.24 a Jobbikkal való vitatkozás szükségességéről írott nyílt levelében

Az elmúlt négy évben a parlament plenáris ülésein talán én emeltem fel a hangomat legtöbbször, valahányszor a Jobbik-frakcióból felhangzott a „cigánybűnözés”, a „szolid” zsidózás, buzizás.  Igaz, egyetlenegyszer sem náciztam, fasisztáztam. Megpróbáltam nyugodt hangnemben elmagyarázni, akár több tucatszor is, hogy álláspontom szerint, miért alázza meg óhatatlanul is a „cigánybűnözés” kifejezés használata valamennyi roma honfitársunkat, miért óriási a felelőssége annak, aki a parlamenti színpadról korbácsol fel indulatokat. 

Novák Előd

2014.03.12 a Doboztrollok c. film előzetese kapcsán

A homoszexuális lobbi az egyik legerősebb érdekközösség szerte a világon (gyerekek híján sok szabadidejük és pénzük marad erre), s komoly társadalomromboló hatásuk van. A fővárosi önkormányzat tulajdonában álló művészmozikban évente kétszer tarthatnak propagandahetet a deviánsok. De folyamatosan próbálják kitolni ingerküszöbünket. A magunkfajtákét persze nem lehet, ezeket mi sosem fogjuk tűrni.

Gyurcsány Ferenc

2014.02.28 zárkörű beszélgetés a Bibó Szakkollégium hallgatóival

A DK elnöke egy zártkörű rendezvényen beszélt erről. (...) azért nem nyújtották még be a törvénytervezetet a parlamentben, mert „ettől a szocialisták csuklanának”. Nemcsak a homoszexuálisok házasságát iktatná törvénybe Gyurcsány Ferenc, hanem a gyermekek örökbefogadását is lehetővé tenné számukra - írja a Magyar Nemzet egy, a birtokába került hangfelvételre hivatkozva. (...) A volt kormányfő azt mondta: "kulturális és szexuális, hitbéli, identitásválasztási ügyekben mélységesen liberális vagyok. Senkinek semmi köze ahhoz, hogy mit gondolok és mit hiszek". (...)  "és hiszem, vallom azt a nagyon hagyományos liberális elvet, hogy addig terjed az én szabadságom, amíg nem zavarja a másik szabadságát".

Rónaszékiné Keresztes Monika

2014.02.10 a házasság hete kapcsán tartott sajtótájékoztatón

A családi élet boldogságát megalapozó és megtartó házassághoz mindössze négy dolog szükséges: két igen és két nem, két egymásnak kimondott igen, és egy férfi és egy nő, vagyis két nem (...) Szerencsére évtizedekre megalapozva megalkottuk Magyarország új Alaptörvényét, benne Európában egyedülálló módon megfogalmazva a házasság definícióját, a család fogalmát. 

Tarlós István

2014.01.29 a Fővárosi Közgyűlés ülésén

A főpolgármester „egyszerűen idióták”-nak nevezte a szocialistákat, és Horváth Csaba frakcióvezetőnek címezve úgy fogalmazott: „azt kellene felvenni, amikor kihúzza a szemöldökét a férfimosdóban”.

Mesterházy Attila

2014.01.28 az LMBTQ szervezetek képviselőjével folytatott találkozó után

Mesterházy Attila a megbeszélések során fontosnak nevezte, hogy kivétel nélkül valamennyi magyar polgár jogai érvényesüljenek, és hogy a politikában kellő hangsúlyt kapjon az emberi jogok és a kisebbségek érdekeinek védelme, valamint hogy egyetlen polgárt se veszélyeztessenek szélsőséges, kirekesztő eszmék és emberek.

Orbán Viktor

2014.01.23 a Családbarát médiáért díjátadó ünnepségén

A család az életet és a nemzedékek útját jelenti - idézte a pápa szavait. A teremtés történetéből tudjuk, hogy az Isten tisztában volt azzal: "az embernek nem jó egyedül, ezért megalkotta a férfit és a nőt, és ezzel tulajdonképpen létre is hozta a családot". A magyar joghagyomány és alkotmányos szabályozás a teremtésnek ezt a törvényét világosan rögzíti, amikor a házasságot is, a családot is a megfelelő jogi helyeken, alkotmányban, polgári törvénykönyvben definiálja - mondta a kormányfő.

Novák Előd

2013.12.12 Sebestyén Balázs és Vadon János csókja kapcsán

A bűnbánó műsorvezetőnek csókot kellett váltania Vadon Jánossal. A két műsorvezető a csókjelenet előtt kb. annyira tűnt lazának, mint mókus az erdőtűzben: ideges testbeszédük egyértelművé tette, hogy egy olyan megrendezett jelenetről van szó, amit egyikük sem akar, és mindketten rettegnek a következményeitől. Joggal. Miután a műbuzulással sikeresen hülyét csináltak magukból, az RTL törölte a műsorukat. Egyes sajtóvélemények szerint azért, mert a büszkeségükben megsértett melegek így álltak bosszút a két, nyilvánosan prostituálódott műsorvezetőn a sérelmeikért. Nem tudjuk, mi az igazság, egy azonban biztos: megérdemelték. Hiába, no: aki az RTL-ben mélyre hajol, az ne csodálkozzon, ha lesznek ott lelkes jelentkezők, akik élnek a lehetőséggel…

Lukács Tamás

2013.10.30 a bajai választási visszaéléseket kifigurázó játék kapcsán

A kereszténydemokrata Lukács Tamás szerint tömény rasszizmus, hogy kizárólag romák szerepelnek a bajai videón. Lukács a Hír24-nek azt mondta, ha melegekről lenne szó, akkor is felháborítónak tartaná a megbélyegzést.

Pokorni Zoltán

2013.09.28 a Fidesz budapesti, XXV. kongresszusán

Ez Magyarország legnagyobb politikai ereje. (...) Nagyok vagyunk és nagyon sokfélék. Vannak itt fideszesek, kereszténydemokraták, kisgazdák, Lungo Drom-osok, szökött SZDSZ-esek (...), vidékiek, fővárosiak, autósok, biciklisták, homoszexuálisok és heteroszexuálisok, vannak, akik a Fradinak drukkolnak, vannak, akik az újpesti Dózsának, sőt vannak olyanok is, akiket mindez hidegen hagy. (...) Ha mi egyben akarunk maradni, akkor meg kell tanulnunk azt a tartást, azt a méltóságot, amely abból fakad, hogy nem kell mindenben egyetérteni. (...) itt nincs buzizás, nincs zsidózás, nincs cigányozás, nincs szinglihordázás. Ahogyan Ferenc pápa megmondta, keresztény ember nem lehet antiszemita.

Harrach Péter

2013.08.09

A homoszexualitás magánéleti kérdés. A melegfelvonulás viszont nem a melegekről szól, hanem a hagyományos értékek és normák elleni demonstráció. (…) A család fogalmának vitájában az egynemű párokkal kapcsolatban mi higgadtan, nyugodtan érveltünk. Ehhez képest a melegfelvonulás provokatív szándékkal jelenik meg. Arra ilyen hangnemben illik reagálni.

Harrach Péter

2013.07.31 a pápa által megütött engedékenyebb hangvétel kapcsán

(K)ülönbséget kell tenni a homoszexualitás jelenségének megítélése, valamint az egyes emberek iránti megértés és szeretet között. Az idézett pápai kijelentés az utóbbiról, az emberek felé forduló egyházról szól. Való igaz – folytatta Harrach –, hogy ebben a kényes kérdésben az egyház vezetői nem nagyon szoktak ügyelni a különbségtételre. A pápa megnyilatkozása ilyen szempontból kétségtelenül újdonság, a hitbéli tanítások azonban változatlanok: a házasságot az egyház továbbra is csak férfi és nő között tartja elképzelhetőnek, nem támogatja, hogy meleg párok örökbe fogadhassanak gyerekeket, a homoszexualitást a magánélet szférájába sorolja.

Niedermüller Péter, Sebián-Petrovszki László

2013.07.25

Az azonos nemű emberek alkotta családokat ugyanolyan jogok illetik meg, mint a hagyományos családokat. Az államnak pedig nem az a feladata, hogy beleavatkozzon polgárai szexuális életébe, hogy előnybe részesítsen egyes és hátrányosan megkülönböztessen más családformákat. Az államnak az a feladata, hogy megteremtse azokat a kereteket, amelyek biztosítják polgárai teljes jogegyenlőségét. Ma Európában egyre több, magát konzervatívnak tartó kormány is ezt az utat járja – elfogadják az azonos neműek házasságát, lehetővé teszik, hogy családban éljenek, támogatják az örökbefogadást, s az élet minden területén megszüntetik a melegek hátrányos megkülönböztetését. Az Orbán-kormány mindezzel szembemegy.

Niedermüller Péter, Sebián-Petrovszki László

2013.07.25

Az azonos nemű emberek alkotta családokat ugyanolyan jogok illetik meg, mint a hagyományos családokat. Az államnak pedig nem az a feladata, hogy beleavatkozzon polgárai szexuális életébe, hogy előnybe részesítsen egyes és hátrányosan megkülönböztessen más családformákat. Az államnak az a feladata, hogy megteremtse azokat a kereteket, amelyek biztosítják polgárai teljes jogegyenlőségét. Ma Európában egyre több, magát konzervatívnak tartó kormány is ezt az utat járja – elfogadják az azonos neműek házasságát, lehetővé teszik, hogy családban éljenek, támogatják az örökbefogadást, s az élet minden területén megszüntetik a melegek hátrányos megkülönböztetését. Az Orbán-kormány mindezzel szembemegy.

KDNP

2013.07.18 az MLSZ családi kedvezményeket érintő döntése kapcsán

A Kereszténydemokrata Néppárt (...) mély megdöbbenéssel vette tudomásul az Egyenlő Bánásmód Hatósága előtt megkötött egyezséget az MLSZ és a Háttértársaság a Melegekért nevű jogvédő szervezet között.  A megállapodás értelmében az eddigi hagyományos családi jegyeket és az ezzel járó kedvezményeket az azonos nemű párok is igénybe vehetik. Félreértés ne essék, nem az aggasztó, hogy többen juthatnak olcsóbban a focilelátókra, hanem azt az irányvonalat kérdőjelezzük meg, amely a hagyományos és természetes (férfi-nő) családmodellt próbálja kiszélesíteni. Számunkra a család alapja a házasság és a gyermek, s ezt a magyar társadalom túlnyomó többsége helyesnek tartja és támogatja.

2013.07.07 a Budapest Pride-ot követő támadások kapcsán

Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy Derdák Tibort, Orsós Jánost és társukat tegnap a Budapest Pride felvonulás után ismeretlenek bántalmaztak. Minden olyan esetet mélységesen elítélünk, amikor egy demonstráció résztvevőit bántalmazzák, függetlenül attól, hogy a megmozdulással egyet értünk-e vagy sem. Bízunk benne, hogy a rendőrség mindent megtesz a tettesek kézre kerítéséért.

 

Waliduda Dániel

2013.07.02 az MSZP LMBTQ Munkacsoportja megalakulása kapcsán

Az MSZP nem vádolható azzal, hogy a munkacsoport létrehozásával szavazatszerzési kampányt folytat: a magyar társadalomban ijesztően magas a melegek elutasítottsága. Waliduda Dániel személyes tapasztalatai viszont pont az ellenkezőjéről tanúskodnak, mint a felmérések. Szerinte azért ilyen erős a homofóbia Magyarországon, mert csak kevesen merik vállalni identitásukat. Azok, akik családi vagy baráti körben személyesen is ismernek melegeket, jóval elfogadóbbak az átlagosnál.

Novák Előd

2013.06.13 Alföldi Róbert új színháza kapcsán felreppenő hírekről

A Jobbik Magyarországért mozgalom kénytelen feltenni a kérdést, hogy most épp homoszexuális vagy épp valamilyen zsidó lobbi az, aminek most engedelmeskedik a kormányzat, amikor Alföldi Róbert számára több száz millió forintot készül biztosítani, hogy ez a provokátor folytathassa a sok esetben magyar- és keresztényellenes színjátszást? (...) Bizony, amikor Ferenc pápa is elismeri, hogy a Vatikánban is jelen van a meleglobbi, akkor beszélnünk kell erről. (...) Nemcsak az önérzetünket sérti, hogy különböző zsidószervezetek ilyen elképesztő módon beavatkoznak a belügyeinkbe, nemcsak az ízlésünket sérti az, hogy különböző homoszexuális, provokatív megnyilvánulásokkal borzolják a kedélyünket, hanem ez már bizony nemzetbiztonsági kockázat is.

Orbán Viktor

2013.05.08 a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége gyűlésén

Négyezer év óta mindig az volt a szabály, hogy a házasságban van férfi és van nő, és ők különneműek. Ez a négyezer éves hagyomány, ez az a talaj, amin mi állunk. Nem nekünk kell magyarázkodni, hanem őket kell megkérdeznünk arról, hogy ugyan már, miért volna helyes dolog föladni egy olyan, négyezer éves hagyományt, amely idáig megtartott bennünket? Miért kellene ezzel kísérleteznünk?

Gyurcsány Ferenc

2013.04.16 a Holokauszt Emléknap alkalmából

A Demokratikus Koalíció (DK) fejet hajt a zsidóság, a cigányság és a melegek ellen indított népirtás áldozatai előtt. Arra, ami történt, nincs és nem is lehet magyarázat. Ez a bűn, a holokauszt bűne örökre ott van az emberiség lelkiismeretében, emlékezetében…

Oldalak