propaganda

Homoszexualitás népszerűsítésének tilalma (2012): Érpatal

Indítvány
önkormányzat
rendelet

Érpatak Jobbikos polgármestere olyan közösségellenes magatartásokról szóló rendelet megalkotására tett javaslatot, amely tiltotta volna, és 50-150 ezer Ft bírsággal súlytotta volna a "szexuális devianciák népszerűsítését", az ilyen célból szervezett rendezvények szervezését vagy az azokon való részvételt. A javaslat sorsa nem tisztázott.

Homoszexualitás népszerűsítésének tilalma (2012): Pécs

Indítvány
önkormányzat
módosító javaslat

A törvényjavaslatok elbukását követően a Jobbik helyi szinten is megpróbálkozott az "azonos neműek közötti szexuális kapcsolat népszerűsítésének" tiltásával, a módosító javaslat Pécsett közösségellenes magatartásként tekintett volna az ilyen magatartásra. 

Homoszexualitás népszerűsítésének tilalma (2012): Budapest 2.

Indítvány
önkormányzat
módosító javaslat

A korábbi rendeleti javaslat elbukása után alig egy hónappal a Jobbik ismét megpróbálkozott a Fővárosi Közgyűslésben egy olyan módosító javaslat elfogadtatásával, amely közösségellenes magatartásként tekintett volna az "azonos neműek közötti szexuális kapcsolat népszerűsítésénre". A javaslatot a közgyűlés nem szavazta meg, Tarlós István főpolgármester a többi Fideszes képviselővel ellentétben tartózkodott.

Homoszexualitás népszerűsítésének tilalma (2012): Békéscsaba

Indítvány
önkormányzat
módosító javaslat

A törvényjavaslatok elbukását követően a Jobbik helyi szinten is megpróbálkozott az "azonos neműek közötti szexuális kapcsolat népszerűsítésének" tiltásával, a módosító javaslat Békéscsabán közösségellenes magatartásként tekintett volna az ilyen magatartásra. 

Homoszexualitás népszerűsítésének tilalma (2012): Budapest XVIII.

Indítvány
önkormányzat
módosító javaslat

A Jobbikos javaslatok egy Fideszes önkormányzati képviselő kedvét is meghozták, és Budapesti XIV. kerületébn egy módosító javaslatban közösségellenes magatartásként határozta volna meg, és tiltotta volna "a szexuális devianciák megjelenítését" célzó rendezvények szervezését. A módosító javaslatot a bizottság többsége még támogatta, de a közgyűlés végül a jegyző ellenvetései miatt elvetette.

Homoszexualitás népszerűsítésének tilalma (2012): Budapest VIII.

Indítvány
önkormányzat
módosító javaslat

A törvényjavaslatok elbukását követően a Jobbik helyi szinten is megpróbálkozott az "azonos neműek közötti szexuális kapcsolat népszerűsítésének" tiltásával, a módosító javaslat Budapest VIII. kerületében közösségellenes magatartásként tekintett volna az ilyen magatartásra. 

Homoszexualitás népszerűsítésének tilalma (2012): Budapest

Indítvány
önkormányzat
rendelet

A törvényjavaslatok elbukását követően a Jobbik helyi szinten is megpróbálkozott az "azonos neműek közötti szexuális kapcsolat népszerűsítésének" tiltásával, a rendeleti javaslat közösségellenes magatartásként tekintett volna az ilyen magatartásra, és 50-150 ezer forint bírságot szabott volna ki ilyen esetekben. 

 

Obszcén felvonulások tiltása, Budapest (2012)

Indítvány
önkormányzat
rendelet

A Jobbikos képviselők javaslatára reagálva a FIDESZ meghatározó képviselői (főpolgármester, frakcióvezető, kerületi polgármester) egy olyan határozat elfogadására tettek javaslat a Fővárosi Közgyűlésben, amely megtiltotta volna közterület-használati hozzájárulás megadását "megbotránkozást keltö vagy obszcén felvonulásokra". A javaslatot végül átdolgozásra visszavonták, és nem került újra napirendre.

A homofóbia elleni küzdelem Európában (2012)

Indítvány
Európai Parlament
állásfoglalás

Az állásfoglalás egyaránt foglalkozik az LMBT emberek Európai Unión belüli és azon kívüli európai LMBT emberek szerepével. Az EU kapcsán többek között a rasszizmus és az idegengyűlölet elleni küzdelemről szóló keretirányelv homofób és transzfób gyűlölet-bűncselekményekre való kiterjesztésére, valamint a szexuális irányultságon vagy a nemi identitáson alapuló megkülönböztetés elleni ütemterv elfogadására tesz javaslatot.

A homoszexualitás ellen irányuló ugandai törvénytervezete (2009)

Indítvány
Európai Parlament
állásfoglalás

2009 júliusában a litván parlament, a Seimas elfogadta a kiskorúakat a nyilvános információk káros hatásaitól védő törvény módosítását, amelynek értelmében tilos lett volna "a homoszexuális és biszexuális kapcsolatokra buzdító nyilvános információkat közvetlenül kiskorúaknak terjeszteni". A törvény hatályba lépése előtt elfogadott állásfoglalás a  törvény elemzését kértez az Európai Unió Alapjogi Ügynökéségétől, ill. a tövény visszavonására szólította fel a litván szerveket.

Oldalak

Feliratkozás RSS - propaganda csatornájára