melegfelvonulás

Kósáné Kovács Magda felszólalása az Európai Parlamentben

Idézet
2007.07.09

Az elmúlt hetekben több tagországban egyenjogúságukat ünnepelték a melegek. Volt, ahol milliós tömeg ünnepe volt zavartalan, de sok helyen a szélsőjobb erők utcai konfliktusokat provokáltak. Jacques Chirac francia elnök búcsúbeszédének szellemében, kérem az európai konzervatív erőket, hogy európai és nemzeti szinten egyaránt nyújtsanak segítő kezet a fenyegetetteknek és az őket támogatóknak. Védjük meg közösen az európai polgárok méltóságát és szabadságjogait, lépjünk fel a homofóbia, és minden kirekesztő magatartás ellen.

Miért néz félre a rendőrség?

Indítvány
Országgyűlés
kérdés/interpelláció

A Budapest Pride-ot követő, három személy terhére elkövetett homofób és rasszisa támadás kapcsán tanúsított rendőri mulasztásokról kérdezte az LMP-s képviselő a belügyminisztert. A belügyiminiszter válaszában megállapítja, hogy a rendőrség a rendezvényt a szükséges eszközökkel biztosítota, megakadályozta a támadás folytatását és jelenleg nyomozást folytat az elkövetők beazonosítására.

Az idei évben is számíthatnak a gyülekezési-, szólás és véleménynyilvánítási jogaikkal élő heteroszexuálisok...

Indítvány
Országgyűlés
kérdés/interpelláció

A jobbikos képviselő szerint a rendőrség pártállami módszerekkel jár el a Pride felvonulás ellen tüntetőkkel szemben. Válaszában a miniszter kifejtette, hogy a Rendőrség minden esetben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően jár el.

Miért nem tiltják be végre a melegfelvonulást?

Indítvány
Országgyűlés
kérdés/interpelláció

A volt jobbikos képviselő szerint a felvonulás célja a homoszexualiás arrogáns propagálása, ezért ennek betiltásáról kérdezte a belügyiminisztert. A miniszter válaszában közölte, hogy a gyülekezési jog mindenkit megillet, és a törvény pontosan meghatározza, hogy mely esetben tiltható be egy demonstráció. 

Hogyan kíván a kormány érvényt szerezni az Alaptörvény IX. cikkében (5) foglaltaknak, mely szerint a véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása nem irányulhat vallási közösségek méltóságának a megsértésére?

Indítvány
Országgyűlés
kérdés/interpelláció

A jobbikos képviselők a Pride felvonuláson a korábbi években tapasztalható vallásellenes megnyilvánulások kapcsán kérdezte a belügyminisztert a felvonulás betiltásának lehetőségéről. A miniszter válaszában közölte, hogy a gyülekezési jog mindenkit megillet, és a törvény pontosan meghatározza, hogy mely esetben tiltható be egy demonstráció. 

Az adófizetők pénzének elherdálása?

Indítvány
Országgyűlés
kérdés/interpelláció

A felvonulás biztosításának költségei, az ellentüntetőkkel szembeni rendőri fellépés és a 2012-re tervezett Eurogames kapcsán kérdezte a belügyminisztert a jobbikos képviselő. Válaszában a miniszter közölte, hogy a felvonulás jogszerűen bejelentett volt, muszáj volt biztosítani, a Eurogames kapcsán pedig a minisztériumnak semmilyen kompetenciája sincs.

Harrach: A melegfelvonulás nem a melegekről szól

Idézet
2013.08.09

A homoszexualitás magánéleti kérdés. A melegfelvonulás viszont nem a melegekről szól, hanem a hagyományos értékek és normák elleni demonstráció. (…) A család fogalmának vitájában az egynemű párokkal kapcsolatban mi higgadtan, nyugodtan érveltünk. Ehhez képest a melegfelvonulás provokatív szándékkal jelenik meg. Arra ilyen hangnemben illik reagálni.

Az EMMI-Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság közleménye

Idézet
2013.07.07

Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy Derdák Tibort, Orsós Jánost és társukat tegnap a Budapest Pride felvonulás után ismeretlenek bántalmaztak. Minden olyan esetet mélységesen elítélünk, amikor egy demonstráció résztvevőit bántalmazzák, függetlenül attól, hogy a megmozdulással egyet értünk-e vagy sem. Bízunk benne, hogy a rendőrség mindent megtesz a tettesek kézre kerítéséért.

 

Toroczkai László felhívása

Idézet
2011.06.18

Tudjuk, hogy »a gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak«. Jöjjön hát mindenki, akinek még jelentenek valamit a hagyományos, normális értékek, akiknek még szent a társadalom legszilárdabb közössége, a család, amely természetszerűen egy apából, egy anyából és közös gyermekekből áll össze egy egésszé! Ezen a héten ismét Nemzetünk legalapvetőbb pilléreit támadja a sötét háttérhatalom. (…) Álljunk ellen a sátáni erőknek, mutassuk meg, hogy még itt vagyunk!

A házassághoz két igen kell és két nem

Idézet
2011.06.18

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ifjúsági szervezete továbbra is értelmetlennek és a célkitűzéseit tekintve zavarosnak tartja a homoszexuálisok felvonulását, véleményük szerint a házassághoz két igen kell és két nem. Stágel Bence, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke (…) az MTI-nek azt mondta (…): "jogos kritikával kell illetni minden olyan törekvést, ami az egy férfi és egy nő kapcsolatán alapuló házasság intézményét bontaná meg, máskülönben még eljöhet az az idő is, amikor valaki a macskájával, a cégével vagy esetleg több személlyel kíván házasságot kötni".

Oldalak

Feliratkozás RSS - melegfelvonulás csatornájára