közösségi élet

Milyen szemlélet teszi lehetővé a magyar közszolgálati televízióban a virágvasárnapi barkaszentelés helyett a "melegek" piknikelésének bemutatását?

Indítvány
Országgyűlés
kérdés/interpelláció

Virágvasárnapon a Vörösmarty téren tartott leszbikus piknik és Friderikusz Sándor leszbikus emberekkel folytatott TV-beszélgetése kapcsán kérdezte a művelődési és közoktatási minisztert az FKGP-s képviselő, jelezve, hogy pártja elfogadhatatlannak tartja, hogy a melgekről és leszbikusokról a tévében 20-30 percen át foglalkozzanak. Válaszában a miniszter kiemelte, hogy a televíziók a vallási hírekkel is több óra terjedelemben foglalkoztak az adott napon, és elutasítja a melegek elleni hangulatkeltést.

Férfiklub az iskolák mellett

Indítvány
Országgyűlés
kérdés/interpelláció

Egy iskola mellet elhelyezkedő nagykanizsai meleg szórakozóhely megnyitása kapcsán kérdezte az esélyegyenlőségi minisztert egy Fideszes képviselő. A miniszterasszony válasza szerint egy homoszexuális érdekvédelmi szervezet ilyetén működésével nincs kivetni való, csak akkor merülne fel probléma, ha a klub a szexiparhoz, pornográfiához kapcsolódna. Ebben az esetben is azonos elbírálás alá kellene ugyanakkor essen egy heteroszexuális és egy homoszexuális intézménynek.

Férfiklub az iskolák mellett

Indítvány
Országgyűlés
kérdés/interpelláció

Egy iskola mellet elhelyezkedő nagykanizsai meleg szórakozóhely megnyitása kapcsán kérdezte az oktatási minisztert egy Fideszes képviselő. Válaszában a miniszter kifejtette, hogy szerinte is problémás egy a gyermekek szexuális irányultságát befolyásolni próbáló szervezet működése, bár szerintem nem amiatt, mert ez homoszexuálissá teszi a gyermeket, hanem mert idejekorán kényszeríti olyan döntések meghozására, amelynek következményeit (pl. a társadalmi diszkrimináció miatt) nem képes feldolgozni. 

Feliratkozás RSS - közösségi élet csatornájára