Eurogames

Miért nem tiltják be végre a melegfelvonulást?

Indítvány
Országgyűlés
kérdés/interpelláció

A volt jobbikos képviselő szerint a felvonulás célja a homoszexualiás arrogáns propagálása, ezért ennek betiltásáról kérdezte a belügyiminisztert. A miniszter válaszában közölte, hogy a gyülekezési jog mindenkit megillet, és a törvény pontosan meghatározza, hogy mely esetben tiltható be egy demonstráció. 

Mennyibe került?

Indítvány
Országgyűlés
kérdés/interpelláció

A Eurogames biztosításának költségei kapcsán tett fel kérdés a belügyminisztérium államtitkárának a jobbikos képviselő. Válaszában az államtitkár közölte, hogy a jogsértő cselekmények megelőzése érdekében a rendezvény során
fokozott ellenőrzés került elrendelésre, ám ezt a szolgálatban lévő rendőrök végezték, ezért nem voltak többletköltségei. A programsorozat egyik rendezvényén kerül sor kordonozásra, ennek költségeit a Eurogamest szervező egyesület állta.

Az adófizetők pénzének elherdálása?

Indítvány
Országgyűlés
kérdés/interpelláció

A felvonulás biztosításának költségei, az ellentüntetőkkel szembeni rendőri fellépés és a 2012-re tervezett Eurogames kapcsán kérdezte a belügyminisztert a jobbikos képviselő. Válaszában a miniszter közölte, hogy a felvonulás jogszerűen bejelentett volt, muszáj volt biztosítani, a Eurogames kapcsán pedig a minisztériumnak semmilyen kompetenciája sincs.

Feliratkozás RSS - Eurogames csatornájára