Vas Imre

1966-ban születtem Budapesten. Jelenleg is itt élek családommal: közgazdász feleségemmel és 2005. decemberében született Bereniké lányommal. A középiskola elvégzése után hat évig autószerelőként dolgoztam, majd több mint másfél évtizedig gépjárművezetést oktattam. Mindeközben elvégeztem a Budapesti Műszaki Egyetem műszaki szakoktatói főiskolai szakát. Másoddiplomásként 2004-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetem jogi karán. A jogi egyetem elvégzése után egy ideig bírósági végrehajtóként tevékenykedtem, amíg önkormányzati képviselővé nem választottak.

2003-tól vagyok a XX. kerületi Fidesz tagja. A 2006-os önkormányzati választásokon Pesterzsébet 3. számú egyéni körzetében indultam képviselőjelöltként - mandátumomat listán szereztem. Ugyanettől az évtől elnökségi tagja is vagyok a XX. kerületi Fidesznek. A 2006-os országgyűlési és önkormányzati választások során Fidesz delegált voltam a helyi választási szervekben, valamint a felmerülő jogorvoslatok során a párt jelöltjeit képviseltem a felettes választási szervek előtt.

Orbán Viktor, a Fidesz-MPSZ elnöke, a Budapest 13. számú Választókerületi Tanács javaslatára, 2007. május 30-i hatállyal kinevezett a választókerület elnökévé. A választókerület Ferencváros déli részét (József Attila lakótelep), illetve Pesterzsébet északra eső területét foglalja magába. 2010 áprilisában az a megtiszteltetés ért, hogy Budapest 13-as választókerületének országgyűlési képviselőjévé választottak. Jelenleg a parlamentben az Alkotmányügyi, Igazságügyi és Ügyrendi Bizottság tagjaként igyekszem kamatoztatni tudásomat.

Képviselői munkám során arra törekszem, hogy mind a pesterzsébeti képviselő-testület Gazdasági és Városfejlesztési Bizottságának elnökeként, mind országgyűlési képviselőként egyaránt a pesterzsébeti polgárok érdekeit maximálisan képviseljem, illetve jogi ismereteimmel a Fidesz frakció munkáját segítsem.

Kevés szabadidőmet a családommal töltöm. Továbbá szívesen olvasok, kirándulok és sportolok is (sajnos legtöbbször már csak elméletben – a tévé előtt), emellett politikai, gazdasági és jogi kérdésekkel foglalkozom.

Pozíciók
2010
aktuális
Törvényalkotási bizottság tagja, Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja, Igazságügyi bizottság tagja
Jelöltség
Párt: FIDESZ-KDNP
Listapozíció: 97
Választókerület: Budapest 6. vk