Vágó Sebestyén

Vágó Sebestyén szociálpedagógusként állami gondozott, tanulási nehézségekkel küzdő gyermekekkel, fogyatékos felnőttekkel foglalkozott. Több évig önkéntes segítőként részt vett Tatabánya hajléktalanellátásában is. A 2006-os események késztették arra, hogy részt vegyen a közéletben. A Jobbikhoz egy év múlva csatlakozott, a mozgalom Komárom-Esztergom megyei elnöke lett.

A kétgyermekes családapa 2010-től országgyűlési képviselőként elsősorban a térség ügyeivel, problémáival, valamint szociálpolitikai kérdésekkel foglalkozik. Fontosnak tartja a szociális ellátórendszer feltételeinek javítását, a fogyatékos ügy előtérbe helyezését és a megváltozott munkaképességűek érdekérvényesítésének hatékonyabbá tételét. Kiemelt célja továbbá a munkahelyteremtés, a közbiztonság javítása és az elszámoltatás.

Pozíciók
2010
aktuális
Népjóléti bizottság, tag
Jelöltség
Párt: Jobbik
Listapozíció: 21
Választókerület: Komárom-Esztergom megye 1. vk

Indítványok

Országgyűlés, módosító javaslat

A módosító javaslat törölte volna a Ptk-ból a bejegyzett élettársi kapcsolat intézményét. Végül egy másik, hasonló tartalmú javaslatot fogadtak el.

Országgyűlés, módosító javaslat

A módosító javaslat az élettárs fogalmát csak egy nő és egy férfi között értelmezte volna, visszaállítva ezzel az 1996 előtti szabályozást.