Tessely Zoltán

1967-ben Budapesten születtem egy nagy múltú polgári család sarjaként. Az általános iskolát Martonvásáron, a középiskolát Sopronban, az Erdészeti Szakközépiskolában végeztem el. Tanáraim a kort meghazudtoló bátorsággal mélyítették el bennem a hazaszeretetet. Ezt követően az ELTE Tanárképző Főiskolai karán, biológia-földrajz szakon diplomát, a Művelődési Minisztérium szervezésében néptánc oktatói végzettséget szereztem. Diplomám kézhezvétele után Martonvásáron a Művészeti Alapiskola tanára, majd néptánc tagozatának vezetője lettem. Művészeti vezetőként az ország legismertebb táncegyüttesét vezethettem. Előadóként és vezetőként 3 kontinens, 21 országában jártam.

1986-tól népzenei és néptánc gyűjtéseket is készítettem Erdélyben (Széken, Gyimesközéplokon, Mezőkölpényben és Búzában.) 1996-ban, Londonban kaptam állás lehetőséget, melyet a Bokros-csomag ismeretében, el kellett fogadnom. Több mint négy évig fizikai munkát végeztem. Angol és belsőépítészeti képzéseken vettem részt és a szigetek csaknem egészét beutaztam.
2002-től Bicskén a Szent László Általános Iskolában biológiát, földrajzot és néptáncot tanítok, osztályfőnök, 2005- től iskolavezetőségi tag vagyok.

2002 májusában léptem be a Fideszbe. Csoportelnök, később választókerületi titkár és a 2006-os országgyűlési választási kampányban, választókerületünkben a Fidesz és Dr. Kelemen András kampányfőnöke lettem. 2006 októbere óta Bicske Város képviselőtestületének tagja, az Oktatási, Kulturális, Vallásügyi és Civil kapcsolatok bizottság elnöke, a Pénzügyi Bizottság tagja vagyok. Szintén 2006- ban lettem tagja a Fejér Megyei Közgyűlésnek, ahol az Oktatási és Kulturális Bizottságban, valamint az Önkormányzati és Településfejlesztési Bizottságban tevékenykedek. 2007 óta a Fidesz Választókerületi Elnöke vagyok.

Pozíciók
2010
aktuális
Európai ügyek bizottsága alelnöke
Jelöltség
Párt: FIDESZ-KDNP
Listapozíció: 129
Választókerület: Fejér megye 3. vk