Szél Bernadett

1977. március 9-én született Pécsett. Zalaegerszegen járt középiskolába, majd 2000-ben közgazdászként végzett a Budapesti Corvinus Egyetem jogelődjén, ahol szociológiából 2011-ben doktori címet szerzett.

Dolgozott a versenyszektorban, a Philip Morris Magyarország Kft.-nél a fiatalok dohányzás prevenciós programját szervezte, majd a Magyar Tudományos Akadémia Támogatott Kutatóhelyek Irodájánál volt fiatal kutató, később a Központi Statisztikai Hivatal munkatársa lett. Tudományos előélete során több olyan témával foglalkozott, amely az LMP számára is hangsúlyos. Aktuális kutatási területe a családszociológia, családpolitika és az állami kapacitás. Több kutatócsoport tagja, hazai és nemzetközi projektben vesz részt. Angol és német nyelven beszél. Családos, férjével és két kislányával Budakeszin él.

A Lehet Más a Politikának 2010 óta tagja, korábban a Humanista Mozgalomban tevékenykedett. A 2010-es országgyűlési választásokkor egyéni képviselőjelölt, az önkormányzati választásokkor polgármester-jelölt volt. A 2011-es tisztújításkor a kongresszus választmányi szóvivővé választotta. Parlamenti mandátumát 2012. február 2-án országos listáról, kongresszusi döntés nyomán szerezte Kaufer Virág visszalépését követően. Családos, férjével és két kislányával Budakeszin él. A Nemzetbiztonsági bizottság tagja.

Pozíciók
2013
aktuális
Jelöltség
Párt: LMP
Listapozíció: 2
Választókerület: Pest megye 2. vk