Sneider Tamás

Sneider Tamás a Népjóléeti bizottság tagja, a Jobbik frakcióvezeető-helyettese, 2014 májustól az Országgyűlés alelnöke. A háromgyermekes édesapa képviselővé választása előtt szőlőtermesztéssel foglalkozott, jelenleg az Esterházy Károly Főiskolán tanul történelmet. Az úgynevezett rendszerváltás elszabotálását korán felismerte, ezért 1992-ben alapító tagja lett a Nemzeti Ifjak Egyesületének, majd belépett a MIÉP-be.

A Jobbikhoz 2007-ben csatlakozott, a mozgalom Heves megyei elnökévé, majd országos alelnökévé választották. Parlamenti munkájának négy éve alatt több száz képviselői indítvánnyal és felszólalással harcolt a térség közbiztonságáért, a szociális ellátórendszer felülvizsgálatáért és a munkahelyteremtésért.

Pozíciók
Jelöltség
Párt: Jobbik
Listapozíció: 5
Választókerület: Heves megye 3. vk

Indítványok

Országgyűlés, módosító javaslat

A módosító javaslat törölte volna a Ptk-ból a bejegyzett élettársi kapcsolat intézményét. Végül egy másik, hasonló tartalmú javaslatot fogadtak el.

Országgyűlés, módosító javaslat

A módosító javaslat az élettárs fogalmát csak egy nő és egy férfi között értelmezte volna, visszaállítva ezzel az 1996 előtti szabályozást.