Simon Róbert Balázs

1970-ben születettem Győrben. Győr-Szabadhegyen nőttem fel, és a családommal ma is itt lakom. Feleségem, Bernadett egészségügyi területen dolgozik szakreferensként, kislányunk Glória Anna általános iskolás, nyugdíjas szüleim is Szabadhegyen élnek. A kereskedelem területén meghatározó hazai és nemzetközi vállalatoknál, majd egy magyar tulajdonban lévő bank képviselőjeként dolgoztam pályafutásom kezdetétől egészen 2006. októberéig.

A győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban érettségiztem. Főiskolai diplomát az Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolán, majd másoddiplomás képzésben a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karán, pénzügyi és vállalkozási szakértőként szereztem. Ezt követően elvégeztem a Nyugat-magyarországi Egyetem mesterképzését, ahol emberi erőforrás tanácsadó egyetemi oklevelet kaptam.

Középiskolás korom óta érdeklődöm a közélet iránt. 2001-től tagja, majd egyik alelnöke voltam a Fidelitas győri csoportjának. Az évben lettem a Fidesz Magyar Polgári Szövetség tagja. 2002. és 2006. között külsős szakértőként tagja voltam a győri önkormányzat településrendezési bizottságának. A választók bizalmából a helyi önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP jelöltjeként 2006-ban, majd 2010. októberében ismét egyéni mandátumot szereztem, mint Szabadhegy és Kismegyer városrészek önkormányzati képviselője. Borkai Zsolt polgármester úr javaslatára Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése 2006-ban, majd 2010-ben is alpolgármesterré választott. 2007. januárjától a Kismegyeri Településrészi Önkormányzat elnöke vagyok.

2009-től a Fidesz győri csoportjának egyik alelnökeként, 2013 júliusától pedig a Fidesz területi választmányának alelnökeként is tevékenykedem. 2012. januárjában Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, Magyarország miniszterelnöke kinevezett a Győr 1. számú választókerület elnökévé, ami azt jelenti, hogy 2014 tavaszán én indulhattam a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltjeként ebben a körzetben. A Kulturális bizottság tagja vagyok.

Kevés szabadidőmet a családommal töltöm, gyakran járunk Győr színvonalas kulturális rendezvényeire, és szívesen kirándulunk. Szeretek sportolni, a legszívesebben úszom vagy kerékpározom. Barátaimmal közösen nagy lelkesedéssel szurkolok a város labdarúgó, kézilabda és kosárlabda csapatainak.
Hobbim a történelmi témájú és helytörténeti könyvek olvasása és gyűjtése.

Pozíciók
Jelöltség
Párt: FIDESZ-KDNP
Listapozíció: 117
Választókerület: Győr-Moson-Sopron megye 1. vk