Schmuck Erzsébet

Schmuck Erzsébet vagyok, környezetvédő. Nagykátán születtem, 1954-ben. Alapítója és sok évig elnöke voltam a Magyar Természetvédők Szövetségének, majd a Környezetvédelmi Minisztériumban dolgoztam, helyettes-államtitkárként.

Környezetvédőként hamar rádöbbentem, hogy ha ilyen gyorsuló ütemben romboljuk a környezetünket és pusztítjuk a természeti értékeinket, akkor az a gazdaság korlátjává válik és komoly társadalmi feszültségeket okoz. Nem engedhető meg, hogy a profit maximalizálása minden más szempontot felülírjon és a társadalom szétszakadása folytatódjék. Az európai uniós támogatások felhasználásánál esélyegyenlőséget kell biztosítani mindenki számára.

A kerülethez ezer szállal kötődő emberként ismerem az itt lakók problémáit. Az LMP programja kiterjed mind az új, zöld munkahelyek létesítésére, mind a családok létét befolyásoló egyéb esélyek növelésére, az oktatás, adózás, a családi- panel és társasházak energiahatékonyságát eredményező beruházások támogatására, a közösségi közlekedés feltételeinek, így az alsóbbrendű közutak minőségének javítására is.

2014-ben parlamenti képviselővé választottak; a Költségvetési bizottság alelnöke vagyok.

Pozíciók
Jelöltség
Párt: LMP
Listapozíció: 5
Választókerület: Budapest 14. vk