Scheiring Gábor

A Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja, Veszprém megye 2. számú (Balatonfüred központú) országgyűlési egyéni választókerület képviselőjelöltje Országgyűlési képviselő Képviselőjelölt

1981. március 14-én született Budapesten.
Az általános iskolát Pestszentlőrincen végezte, majd a pesterzsébeti Német Nemzetiségi Gimnáziumban szerezte érettségijét. Felsőfokú tanulmányait a Budapesti Gazdasági Főiskolán, ezt követően a Közép Európai Egyetemen, illetve a Corvinus Egyetemen folytatta. 2006-2009 között a Társadalomelméleti Kollégium tagja. 2006-ban az angliai Schumacher College fejlesztéspolitikai képzésén vett részt. Végzettsége szerint közgazdász, szociológus és szociálantropológus. 2009 óta a Cambridge-i Egyetem ösztöndíjas doktori hallgatója. 2008-tól a Magyar Tudományos Akadémia Politikai Tudományok Intézetének kutatója. 2010 óta a Galbraith Alapítvány a Politikai Gazdaságtanért kuratóriumi tagja.
2002 óta a Védegylet Egyesület önkéntes vezetőségi tagjaként, majd később munkatársaként a szervezet irányítása és fejlesztése mellett létrehozója globalizációkritikai munkacsoportnak valamint a kereskedelem és fejlődés programnak. Közreműködött a Zengő kampányban, a TB-mentők kampányban, Sólyom László köztársasági elnökségi kampányában, valamint egyik kidolgozója a szervezet környezeti igazságossági programjának.

Eddig közel negyven publikációja jelent meg hazai és nemzetközi szaklapokban, folyóiratokban, napi és hetilapokban. Kutatásai és publikációi gazdaság és társadalompolitikai témájúak, a szegénységtől kezdve a gazdasági válságra adott lehetséges válaszokon át a fenntarthatóságig bezárólag széles palettán.

Az LMP egyik alapítója, tagja volt a pártot irányító országos választmánynak, részt vett az alapító nyilatkozat és a 2010-es választási program megalkotásában, vezetője volt a párt gazdasági kabinetjének, a pártból 2013. január 31-én kilépett.

A Gazdasági és informatikai bizottság tagja.

Pozíciók
2010
Gazdasági és informatikai bizottság, tag
Jelöltség
Listapozíció: 48
Választókerület: Veszprém megye 2. vk