Sallai Róbert Benedek

Sallai Róbert Benedek vagyok, négy gyermek édesapja, a Lehet Más a Politika képviselőjelöltje. Mezőtúri születésű vagyok, családommal Túrkevén élek. Munkám is a Körös-Tisza vidékhez köt, így a Jász-Nagykun-Szolnok megyei választókerület 4-es kerületét jól ismerem, számos szállal kötődöm oda. Apai ágon törökszentmiklósi gyökerekkel bírok, édesanyám Kuncsorbán volt iskolaigazgató. 40 éves vagyok, elsősorban természetvédelmi végzettségekkel rendelkezem, emellett gazdálkodom és vidékfejlesztési programokon dolgozom.

Az LMP egyik alapítója vagyok, és bár a párttól 2011-ben eltávolodtam, de a liberális vonal kiválása után úgy éreztem, hogy segítenem kell. Érdemi alternatívát kell adni a választóknak a leszerepelt, magát baloldalinak mondó tömörülés és a leszerepelt Fidesz mellett. Hiszem, hogy a parlamentben szükség van az LMP-re, a demokrácia megteremtését segíti politikai jelenléte. Legfontosabb feladatomnak a helyi termelők védelmét, az agrártermelésre alapuló feldolgozóipar kiépülését, és az ezekhez kapcsolódó munkahelyteremtést érzem.

2014-ben a párt listája 4. helyéről parlamenti képviselő lettem. A Fenntartható fejlődés bizottság elnökeként tevékenykedek. Emellett 2013-ban az LMP pártalapítványa, az Ökopolisz Alapítvány kuratóriumának tagja lettem.

Pozíciók
Jelöltség
Párt: LMP
Listapozíció: 4
Választókerület: Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. vk