Nyitrai Zsolt

1977-ben születtem Egerben. Szüleim a város köztiszteletben álló polgárai, tőlük örököltem fogékonyságomat a problémák megoldása iránt. Testvérem, Beáta az Eszterházy Károly Főiskola hallgatója. Nőtlen vagyok. A Gárdonyi Géza Gimnáziumban érettségiztem, diplomámat a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi karán szereztem. Szakdolgozatomat a rendvédelmi szervek magyarországi történetéből írtam.

Mindig is vonzónak találtam a közéletet. Az 1994-es országgyűlési választások után lettem a Fidesz - Magyar Polgári Párt tagja, majd dolgoztam az őszi önkormányzati kampányban. 1997-től városi alelnökként aktívan részt vettem a Fidesz új stratégiájának kidolgozásában és megvalósításában. 1997-ben a Fidelitas első vidéki csoportjának lettem az alapító elnöke Egerben. Az 1998-as országgyűlési választáson kampányfőnökként irányítottam a munkálatokat szülővárosomban. Ugyanebben az évben egyéni körzetből önkormányzati képviselőnek választottak, a Közgyűlésben tanácsnokként az Ifjúsági és Sportbizottságot vezettem.

2001-től a Fidelitas észak-magyarországi régiójának szóvivője voltam. 2001-ben a szervezet országos alelnökének választottak. Fő tevékenységi területem az Elnökségen belül az események, akciók szervezése, a sajtókapcsolatok és a kommunikáció kialakítása. 2002-en a Fidelitas országos kampányfőnökeként dolgoztam. Országgyűlési képviselői mandátumomat a Fidesz - Magyar Polgári Párt országos listájának 39. helyéről nyertem el. A Parlament Rendészeti valamint Informatikai és Távközlési bizottságának voltam a tagja. Jelenleg a Törvényalkotási bizottság tagja vagyok.

2004-ben újraválasztottak a Fidelitas országos alelnökének, illetve ügyvezető alelnökének, ebben a tisztségben egészen 2009-ig dolgoztam. Az EP-választásokon a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség kampányfőnök-helyetteseként dolgoztam. 2006-ban a Heves megyei területi lista 2. helyéről védtem meg parlamenti mandátumomat. Az új, Fidesz- KDNP frakciószövetség Informatikai- és Telekommunikációs Munkacsoportjának lettem a vezetője, emellett a Gazdasági és Informatikai Bizottságnak vagyok a tagja. A 2006-os önkormányzati választásokon kampányigazgatóként dolgoztam. 2006. decemberétől egészen 2010-ig a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség operatív igazgatója voltam, fő feladataim közé tartozott a különböző kampányok, akciók központi koordinációja, az országos arculat kialakítása és a Szövetség nagyrendezvényeinek összefogása.

2010-ben ismét országgyűlési mandátumot szereztem a Heves megyei területi listán. 2010. június 2-tól a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációs Államtitkárságának vezetője voltam. Az államtitkárság portfóliójába tartozott a kormányzati informatikai infrastruktúra fejlesztése és üzemeltetése, az elektronikus hírközlés, a frekvenciagazdálkodás, a postaügyi szabályozás, valamint az audiovizuális média szabályozása. 2011-12 között a Minszterelnökség  miniszterelnöki biztosa voltam, feladatkörömbe a kormányzati konzultációk irányítása és a kormányzat humánpolitikai ügyei tartoztak. 2012-től a Fidesz Heves megyei elnöke, 2013-tól pedig a párt Társadalmi Kapcsolatokért Felelős igazgatója vagyok.

Szabadidőmben szívesen hallgatok zenét, így tudok igazán kikapcsolódni. A könnyedebb műfajtól a komolyzenéig mindenből meghallgatom a jót, a maradandót. Kedvenc szellemi kikapcsolódásom a sakk, ha sportról van szó, akkor a tollaslabdát választom. Néha eljutok horgászni is. Gyűjtöm a régi mechanikus és még működő karórákat.

Pozíciók
Jelöltség
Párt: FIDESZ-KDNP
Listapozíció: 100
Választókerület: Heves megye 1. vk

Szavazások

Bejegyzett élettársi kapcsolat (2009) módosító: külföldi állampolgárok Nem
Bejegyzett élettársi kapcsolat (2009) módosító: névviselés lehetővé tétele Nem
Bejegyzett élettársi kapcsolat (2009) módosító: kettős bejegyzett élettársi kapcsolat Igen
Bejegyzett élettársi kapcsolat (2009) módosító: házasság érvénytelensége Igen
Bejegyzett élettársi kapcsolat (2009) módosító: gyermektartás eltörlése Igen
Bejegyzett élettársi kapcsolat (2009) Nem
Közösség tagja elleni erőszak 2008) módosító: szexuális irányultság és nemi identitás nevesítése Nem
Btk. módosító (2008): kettős bejegyzett élettársi kapcsolat nem büntethető Igen
Btk. módosító (2008): bejegyzett élettárs nem hozzátartozó Igen
Közösség tagja elleni erőszak 2008) módosító: hivatkozás az egyenlő bánásmód törvényre Tart.
Btk. módosító (2008): bejegyzett élettársi kapcsolat átvezetése Nem
Ptk. gyűlöletbeszéd (2008) Nem
Közösség tagja elleni erőszak (2008) Nem
Bejegyzett élettársi kapcsolat (2007) módosító: névviselés lehetőségének megszüntetése Nem
Bejegyzett élettársi kapcsolat (2007) módosító: átnevezés Igen
Bejegyzett élettársi kapcsolat (2007) módosító: névviselés lehetőségének eltörlése Igen
Bejegyzett élettársi kapcsolat (2007) módosító: utalószabály törlése Igen
Bejegyzett élettársi kapcsolat (2007) módosító: névviselés lehetőségének eltörlése Igen
Bejegyzett élettársi kapcsolat (2007) Nem
Nemi helyreállító beavatkozások finanszírozása (2006) módosító: részleges finanszírozás Nem
Bevándorlás élettársak (2011) Igen
Nemi helyreállító beavatkozások finanszírozása (2006) módosító: teljes finanszírozás Nem
Nemi helyreállító beavatkozások finanszírozása (2006): finanszírozás megszüntetése Nem
Mesterséges megtermékenyítés (2005) módosító: külföldi egyedülálló nők Nem
Mesterséges megtermékenyítés (2005) Nem
HIV+ külföldiek bevándorlása (2005) Igen
Egyenlő bánásmód (2003) módosító: szexuális irányultság és nemi identitás törlése Igen
Egyenlő bánásmód (2003) módosító: egyházi autonómia Igen
Egyenlő bánásmód (2003) Nem