Németh Szilárd István

Németh Szilárd István 1964. április 24-én született Budapesten. Házas, felesége, Némethné Molnár Ildikó matematika-ének-zene szakos tanár, mérlegképes könyvelő, közgazdász. Gyermekei: Virág 16, Bendegúz 8 éves.

1990-ben a Budapesti Tanítóképző Főiskola könyvtár-tanítói szakán, majd 1996-ban a Budapesti Műszaki Egyetemen közoktatás vezetői szakán szerzett oklevelet. 1997-ben az ELTE környezetpedagógus szaktovábbképzésén vett részt.

1982 és 1996 között a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában képesítés nélküli nevelő, tanító, tanár, igazgatóhelyettes. 1987-88-ban a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár csepeli fiókjában könyvtáros. 1997-ben a Görgey Artúr Általános Iskola igazgatója. 1998-2000-ben a Vasutasok Szakszervezetének – MÁV Rt. Vezérigazgatóság, személyügyi főosztályán – humán erőforrás és szervezési osztály vezetője. 2000-től igazgató a Környezetgazdálkodási Intézet (KGI) európai integrációs igazgatója, majd 2004-2010 között a KGI jogutód, VITUKI Nonprofit Kft. szakági igazgatója.

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség csepeli választókerületi elnöke, a munkástagozat elnökségi és az etikai bizottság tagja.

1998 óta három cikluson keresztül volt önkormányzati képviselő Csepelen. 2006-ban egyéni körzetben, előtte kompenzációs listáról jutott a képviselő-testületbe. 2002-től sporttanácsnok, 2002-2009. között a Fidesz-KDNP frakcióvezetője volt.

A 2010-es helyhatósági választáson másodszor is a Fővárosi Közgyűlés tagjává választották, ahol kulturális és turisztikai tanácsnok.

A Magyar Országgyűlésnek az előző két ciklusban volt tagja. Az európai parlamenti választások után, 2004-ben dr. Őry Csaba, majd 2009-ben dr. Deutsch Tamás megüresedett helyére delegálta a Fidesz. Ő lett a Fidesz első csepeli parlamenti képviselője. Előbb a foglalkoztatási és munkaügyi, másodjára a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottságban folytatta törvényhozói munkáját.

A 2010. évi országgyűlési választáson Budapest 31. választókerületének (Csepel) egyéni országgyűlési képviselőjévé, majd ugyanebben az évben, az önkormányzati választáson Budapest XXI. kerület – Csepel polgármesterévé választották. 2014. április 6-ától a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője; a Nemzetbiztonsági bizottság alelnöke.

Pozíciók
2010
aktuális
Jelöltség
Párt: FIDESZ-KDNP
Listapozíció: 59
Választókerület: Budapest 17. vk

Indítványok

önkormányzat, rendelet

A Jobbikos képviselők javaslatára reagálva a FIDESZ meghatározó képviselői (főpolgármester, frakcióvezető, kerületi polgármester) egy olyan határozat elfogadására tettek javaslat a Fővárosi Közgyűlésben, amely megtiltotta volna közterület-használati hozzájárulás megadását "megbotránkozást keltö vagy obszcén felvonulásokra". A javaslatot végül átdolgozásra visszavonták, és nem került újra napirendre.