Mirkóczki Ádám

Mirkóczki Ádám szociológus végzettségű, jelenleg az Egri Hittudományi Főiskola hallgatója. Újságíróként több egri médiumnál is dolgozott. Feleségével Feldebrőn nevelik gyermekeiket, ahol korábban önkormányzati képviselőként dolgozott. Jelenleg a Jobbik országos szóvivője, Heves megyei alelnöke, emellett vezeti a párt Rendvédelmi és Egyházügyi Kabinetjeit.

2010-től országgyűlési képviselőként a Honvédelmi és Rendészeti, illetve a Nemzetbiztonsági Bizottság tagjaként dolgozik. Munkája során kiemelten foglalkozik a cigány-magyar együttélés problémáival, Heves megye tragikus közbiztonságával és a munkanélküliség helyzetével.

Pozíciók
2010
aktuális
Honvédelmi és Rendészeti, tag; Nemzetbiztonsági Bizottság, tag
Jelöltség
Párt: Jobbik
Listapozíció: 12
Választókerület: Heves megye 1. vk

Indítványok

Országgyűlés, kérdés/interpelláció

A jobbikos képviselők a Pride felvonuláson a korábbi években tapasztalható vallásellenes megnyilvánulások kapcsán kérdezte a belügyminisztert a felvonulás betiltásának lehetőségéről. A miniszter válaszában közölte, hogy a gyülekezési jog mindenkit megillet, és a törvény pontosan meghatározza, hogy mely esetben tiltható be egy demonstráció. 

Országgyűlés, módosító javaslat

A módosító javaslat az élettárs fogalmát csak egy nő és egy férfi között értelmezte volna, visszaállítva ezzel az 1996 előtti szabályozást. 

Országgyűlés, módosító javaslat

A módosító javaslat törölte volna a Ptk-ból a bejegyzett élettársi kapcsolat intézményét. Végül egy másik, hasonló tartalmú javaslatot fogadtak el.

Országgyűlés, törvényjavaslat

A javaslat célja a "társadalom által általánosan elfogadott szexuális magatartásformákkal nyíltan szembehelyezkedő szexuális magatartászavarok – különösen az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat – megjelenítésével, népszerűsítésével" kapcsolatos fellépés alkotmányos alapjának megteremtése volt, ennek érdekében korlátozták volna a békés gyülekezéshez való jog alaptörvénybeli rendelkezését.

Országgyűlés, törvényjavaslat

A javaslat célja a "társadalom által általánosan elfogadott szexuális magatartásformákkal nyíltan szembehelyezkedő szexuális magatartászavarok – különösen az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat – megjelenítésével, népszerűsítésével" kapcsolatos fellépés alkotmányos alapjának megteremtése volt, ennek érdekében korlátozták volna a véleménynyilvánítás szabadságát biztosító alaptörvénybeli rendelkezést.

Országgyűlés, törvényjavaslat

A javaslat célja a "társadalom által általánosan elfogadott szexuális magatartásformákkal nyíltan szembehelyezkedő szexuális magatartászavarok – különösen az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat – megjelenítésével, népszerűsítésével" kapcsolatos fellépés, ennek érdekében a javaslat tiltotta volna a reklámtörvényben és a médiatörvényben az ilyen kapcsolatok népszerűsítését, "szexuális magatartászavar népszerűsítése" néven három, illetve minősített esetben nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntette volna e magatartást, és a "szexuális magatartászavar megtévesztő bemutatása” néven egy új szabálysértési tényállást is bevezetett volna. A törvényjavaslatot a Parlament nem vette napirendjére.

Idézetek

2012.07.06 a Budapest Pride kapcsán adott interjúban

Amit nem a jog vett el, vagy nem a jog fosztotta meg őket bizonyos dolgoktól, azt nem kell a jognak visszaadni… például a gyermeknevelés kérdését… A homoszexuálisokat nem a jog fosztotta meg a gyermektől, hanem a Jóisten vagy a természet, kinek hogy tetszik. Miért kéne a jognak azt szabályozni, amiről nem a jog tehet.