Lukács László György

1983-ban születtem Karcagon. Itt is nevelkedtem, alapfokú tanulmányaimat és a középiskolát is Karcagon végeztem. Édesanyám, Dr. Séllei Ilona ügyvéd, édesapám pedig Dr. Lukács Szilveszter, aki szintén ügyvédként dolgoznak. Egy fiú testvérem van, ő sebész orvos és jelenleg az Egyesült Királyságban dolgozik. Nagyszüleim konzervatív gondolkodású értelmiségiek, hivatalnokok, és tanár emberek.

Középiskolába a karcagi Gábor Áron Gimnáziumba jártam emelt angol tagozatra. Személyes szerencsémnek és egyben életem egyik fordulópontjának tartom, hogy az Egyesült Államokbeli Virginiában élhettem, mint 4. - es végzős gimnazista, ahonnan amerikai érettségivel tértem haza, melyet az itthoni magyar érettségi követett. Azért tartom ezen egy évet fordulópontnak életemben, mert bár előtte is aktívan érdekeltek a helyi közügyek, valójában ettől az évtől kezdve fordultam a politika, a közélet felé, és ezen elhatározásomból felvételeztem az ELTE Állam- és Jogtudományi Karára is. Az egyetem alatt számos olyan csoportnak voltam tagja, amely részletesebben foglalkozott az angol nyelvű joggal, nemzetközi politikával, sőt gyakran vettem fel politológiai jellegű tantárgyakat. Mindig is fontosnak tartottam a megszerzett angol nyelű tudásom további megőrzését és szakmai irányú fejlesztését, így az Egyetem alatt számos angol nyelvű kurzust is hallgattam, mint például ; American Business Law- Prof. Gilbert B. Lessenco előadása mellett (The Johns Hopkins University), Internal Market Law of the European Union - Allan F. Tatham (ESSCA Hungary) előadásában , Foundations of Europaean Community Law - Allan F. Tatham (ESSCA Hungary) előadásában, The rights of the citizen accused under the American constitution- Judith M. Mandel előadótól (Center for International Legal Studies) . Továbbá tagja voltam a Külügyi Vitakörnek, és angol jogi szakmai nyelvvizsgát tettem az Egyetemi éveim alatt. Mindezek mellett a világ legelfogadottabb egynyelvű angol nyelvvizsgáján akadémia szinten 7,5 pontot értem el, amely anyanyelvi szintű angol tudásomról tanúskodik.
Az Egyetem másodévétől tagja voltam az Ifjú Közgazdászok Közhasznú Szervezetének, amely keretében számos előadás és tréning szervezésében részt vettem kis- és középvállalkozások részére. Szakmai gyakorlatomat a Budapesti Rendőr -főkapitányság Jogi és Koordinációs Osztályán töltöttem.

Az Egyetemet 2008-ban végeztem el jogász szakon „cum laude” minősítéssel, és rögtön annak elvégzése után munkába is álltam szülővárosomban, mint ügyvédjelölt.
2009. nyaráig mind ügyvédjelölt a Karcagi Ügyvédi Irodákban dolgoztam ahol a peres képviselet mellett az elektronikus cégeljárással foglalkoztam. Munkám részét képezik természetesen mindazon feladatok amelyeket a munka jellege megkíván, illetve rám bíznak. 2009 július óta Dr. Andódi Henrietta karcagi egyéni ügyvéd mellett dolgozom, mint ügyvédjelölt, ahol az irodát érintő valamennyi peres és peren kívüli feladatkört ellátom, és ahol egyre növekvő mértékben személyesen is látom el az irodát érintő valamennyi feladatot.

2010 ősz óta Karcag város önkormányzati képviselője vagyok a Jobbik színeiben. 2014-ben, országos listáról jutottam a Parlamentbe. A Törvényalkotási bizottság tagja vagyok.

Szabadidőmben gyakran olvasok eredeti forrásból, idegen nyelven nemzetközi politikával foglalkozó lapokat, gyakran főzők és hobbi kertész vagyok. 1990 óta tagja vagyok a 176. Nagykun Cserkészcsapatnak, amely azonban már egy évtizede nem működik, de szeretettel gondolok vissza az ott eltöltött évekre és hasznosítom az ott kapott konzervatív és vallásos nevelést. Büszkén vallom magam kunnak és mindig büszke voltam szülőföldemre és városomra, ahová bármilyen messzire is vitt a tudásvágy és a kötelesség mindig hazatértem.

Pozíciók
2010
aktuális
Jelöltség
Párt: Jobbik
Listapozíció: 26
Választókerület: Jász-Nagykun-Szolnok megye 3. vk