Kucsák László

1964-ben születtem. Az általános iskola, majd a szakközépiskola elvégzése után a pedagóguspálya felé vezetett utam. A munkában eltöltött évek során többféle szerepben kipróbáltam magam, a fentebben jelzetteken túl: hosszú éveken át én szerveztem az iskolai szabadidős programokat, útjára indítottam a Vajk Magazint, táboroztattam stb. 1988-ban kerületünkben alapítója voltam a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete első csoportjának, 1988-89-ben a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Országos Választmányának tagja lettem.

1991-ben létrehoztuk (szülők és pedagógusok) a Vajksziget Társadalmi Alapítványt azzal a céllal, hogy az iskolai oktatónevelő munka színvonalát folyamatosan emelhessük, s a szabadidős programokat is rendre színesebbé tehessük. Alapítványunk kuratóriumának társadalmi megbízatásként alakulásától elnöke vagyok. 1994-ben a Budapesti Tankerületi Oktatásügyi Központ (TOK) Szakmai Testületének választott tagja voltam (annak megszüntetéséig). 1998-ban médiaismeret és vizuális kultúra akkreditált továbbképzésen vettem részt. 2003-ban – látva a 2002 utáni, a közélet egészét, s így az oktatás, a kultúra ügyét is érintő határozott váltást létrehoztuk a Pestszenlőrinc–Pestszentimrei Pedagógusegyesületet, hogy közhasznú szervezetként próbáljuk előremozdítani az oktatás – nevelés, a kultúra, a művelődés ügyét. Az egyesület munkájában alelnökként tevékenykedem.

2006-ban fővárosi képviselő lettem, a Fidesz listájáról. 2010-ben ismét tagja lettem a Fővárosi Közgyűlésnek, valamint a XVIII. kerület Önkormányzata alpolgármestere lettem. 2010-ben országgyűlési mandátumot szereztem; 2014-től a Kulturális bizottság alelnökeként, valamint a Törvényalkotási bizottság tagjaként is dolgozom. Szabadidőmben szívesen sportolok, olvasok, zenét hallgatok és gitározom.

Pozíciók
2006
aktuális
Budapest Főváros Önkormányzata képviselő
Jelöltség
Párt: FIDESZ-KDNP
Listapozíció: 88
Választókerület: Budapest 15. vk