Kovács Sándor

Mátészalkán születtem, édesanyám szociális ápoló - gondozóként dolgozott, édesapám a Győrteleki MÁV állomáson állomáskezelő volt, hárman vagyunk testvérek. A család nagyon fontos számomra. Feleségemmel együtt neveljük két gyermekünket. A lányom szociálpolitikus, fiam politológus.

A pályafutásomat a MÁV-nál mozdonyszerelőként kezdtem, később forgalmi szolgálattevőként és más beosztásokban vasúti tisztként dolgoztam 1998-ig. 1999-től a Sz.- Sz.- B. Megyei Önkormányzat Ápoló Gondozó Otthona Győrtelek nevű Intézményben, ápolóként kezdtem el dolgozni később mentálhigiénés szervező, minőségügyi vezető és általános igazgatóhelyettes, munkakörökben dolgoztam. 2003-ban szereztem diplomát, általános szociális munkás szakon, később szakvizsgáztam szociális munkából, másod diplomámat az ELTE-n foglalkoztatás rehabilitációs szaktanácsadó szakon szereztem.

Politikai pályám 1990-ben kezdődött Fülpösdarócon, önkormányzati képviselőként. 1994-től önkormányzati képviselőként Géberjénben folytattam közösségi munkámat ahol időközi választáson polgármesternek választottak 2000.11.12-én. 2010-től a SZ-SZ-B. Megyei Önkormányzat alelnökeként dolgozom. Politikai vezetőként a helyi társadalom problémáinak megértése és ezek megoldása, a társadalmi és közösségi élet szervezése, az emberek életminőségének javítása a célom.

Polgármesterként és közösségi szociális munkásként több civil szervezet létrehozásában vettem részt. Büszke vagyok a Géberjén településen általam kezdeményezett és végbement turisztikai fejlődésekre. 2004-ben volt egy olyan elképzelésem született, hogy az állami feladatok egy jelentős részét civil szervezet formájában próbáljuk meg ellátni. A fenti gondolatok mentén 2007 Juliusában megalakítottuk a "Jót s Jól" a Szatmári Kistérségben Egyesületet, aminek keretein belül elkezdtük a szociális szolgáltatással és egyéb kulturális, turisztikai célokkal összefüggő terveink megvalósítását.

2014-től országgyűlési képviselő vagyok, a Népjóléti bizottság tagja.

Pozíciók
2010
aktuális
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke
Jelöltség
Párt: FIDESZ-KDNP
Listapozíció: 123
Választókerület: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5. vk