Horváth László

1962 áprilisának végén születtem Esztergomban. Középiskolai tanulmányaimat az esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumban végeztem, majd Egerben szereztem történelem-népművelő tanári diplomát. Társalgási szinten beszélek angol és francia nyelven.

1982-be kerültem Heves megyébe az egri főiskola hallgatójaként, azóta ez a vidék a hazám. 1987-től 93-ig Szilvásvárad, az azt követő 10 évben Bélapátfalva volt az otthonom, 2003-tól pedig Egerben élek feleségemmel. Egy fiúgyermekünk van. Szeretem a közösséget, a másokon és főleg a gyengéken segíteni akarást és tudást, a természetet, a jó zenét, Csete, Bonbon és Egon nevű lovaimat, a két elválaszthatatlan drótszőrű tacskómat, Borkát és Rúfuszt, valamint Artúrt, a háromlábú, örökbe fogadott németjuhászt. Szeretem a nemzetemet, a magyarságomat, a hazámat.

Politikai pályafutásom 1990-ben kezdődött. Tagja lehettem az első szabadon választott parlamentnek, s négy parlamenti cikluson keresztül számos kihívással megbirkózva képviseltem Heves megye 2. sz., pétervásárai választókerületét és az egész megyét az Országgyűlésben (jelenleg a Törvényalkotási bizottság alelnöke vagyok). 2011-2012. között a Miniszterelnökségen a nemzeti lovas stratégia előkészítésére és végrehajtására kinevezett miniszterelnöki megbízott, 2012-2013 között pedig a Nemzetgazdasági Minisztériumban Heves megye gazdasági fejlesztésének koordinálására kinevezett miniszteri biztosa voltam.

A választókerület az elmúlt években sokat fejlődött, több milliárd forint értékben valósultak meg fejlesztések. Nőtt a foglalkoztatottság, Gyöngyösön és Pétervásárán megújult a városközpont, több településen megoldottuk a szennyvízelvezetést. A Bugát Pál Kórházban egy nagy értékű beruházás részeként új szárny, míg Szilvásváradon lovas rendezvényközpont épül, de van még bőven tennivaló. A recski ércbánya, a turisztika és a gyógyászat terén is vannak meg kiaknázatlan lehetőségeink. Tovább kell csökkenteni a munkanélküliséget, növelni a közbiztonságot, javítani kell az utak állapotát, ez a térség fejlődése szempontjából meghatározó jelentőségű, így ennek érdekében a következő időszakban is mindent meg fogok tenni.

Úgy érzem, tudásban, tapasztalatban és talán bölcsességben is készen állok egy újabb megmérettetésre és az itt élők képviseletére 2014 és 2018 között.

Pozíciók
Jelöltség
Párt: FIDESZ-KDNP
Listapozíció: 43
Választókerület: Heves megye 2. vk