Hoppál Péter

1972-ben születtem Budapesten. Feleségem középiskolai tanár, három gyermekünk van, Hunor, Botond és Anilla.

Általános iskolai és gimnáziumi éveimet Pápán töltöttem. A rendszerváltás után Pécsett folytattam egyetemi tanulmányaimat. Először 1997-ben szereztem középiskolai ének-zenetanári és karnagyi diplomát a JPTE Művészeti Karán. Majd 2005-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen közoktatás vezetői kitüntetéses diplomát szereztem. Ezután a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Zeneakadémia) doktoriskolájában egyházzenéből DLA doktori címet szereztem „Cum Laude” eredménnyel. Végül 2009-ben a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán MBA szakokleveles közgazdász diplomát kaptam.

2002 és 2010 között a Pécsi Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Óvodája főigazgatójaként dolgoztam. 2010 előtt másfél évtizedig voltam karnagya a Pécsi Református Kollégium Vegyeskarának és a Mohácsi Bartók Béla Vegyeskarnak. Kórusaimmal számos országos és nemzetközi versenyen szereztem díjakat, tucatnyi európai országban és az Amerikai Egyesült Államokban koncerteztem, 15 lemezünk jelent meg. 2001-től közel egy évtizeden át a Pécsi Tudományegyetem óraadó tanára voltam. Művészeti tevékenységemért Mohács város kitüntetésében és Baranya megye nívódíjában részesültem.

Politikai tevékenységemet 2006-ban Pécs 5. számú önkormányzati választókerületében az egyéni képviselői mandátum megszerzésével kezdtem. Ezzel Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése Fidesz-KDNP frakciójának tagja lettem. 2007-től Baranya 1. számú országgyűlési választókerületének fideszes elnökévé, pécsi kongresszusi küldötté és a párt pécsi csoportjának alelnökévé választottak. 2008-tól a pécsi közgyűlés Fidesz-KDNP frakcióvezető helyettese és a Fidesz Önkormányzati Képviselők Tanácsának Pécs-baranyai választott delegáltja vagyok. 2009 márciusában a Dr. Aszódi Pál elhunytával megüresedett helyre a Fidesz Baranya megyei listájáról nyertem országgyűlési képviselői mandátumot, ahol az Ifjúsági, Szociális és Családügyi Bizottságban dolgoztam.

A 2010-es országgyűlési választások első fordulójában Baranya megye 1. sz. választókerületében egyéni országgyűlési képviselői mandátumot szereztem. A 2010-es őszi önkormányzati választásokon megválasztottak a pécsi 4.számú választókerület képviselőjévé. Az új közgyűlés kormányzó Fidesz-KDNP frakciójának vezetőjévé és Pécs MJ Város Oktatási és Kulturális Bizottságának elnökévé választottak. 2010. decemberétől a Fidesz Pécsi Szervezetének elnöki teendőivel bízott meg a városi Fidesz csoport.

2014-ben ismét országgyűlési képviselő lettem; 2014. júniustól az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkára vagyok.

Pozíciók
2014
aktuális
Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára (kulturális államtitkár)
Jelöltség
Párt: FIDESZ-KDNP
Listapozíció: 57
Választókerület: Baranya megye 2. vk