Harangozó Gábor István

Mosonmagyaróváron végzett agrár-közgazdászként, másoddiplomáját Hollandiában szerezte az Európai Unió strukturális alapjainak menedzsmentjéből. Szakterületei a regionális politika, a vidékfejlesztés és a mezőgazdaság. Szakmai tapasztalatot a Magyarországi Régiók Brüsszeli Képviseletén, Baden-Würtenberg Régió Brüsszeli Képviseletén, az Európai Parlament Mezőgazdasági Bizottságában és a Bővítési Bizottságában szerzett. Ezt követően a Miniszterelnöki Hivatal EU-támogatásokkal foglalkozó részlegében, mint a Nemzeti Fejlesztési Terv elkészítésének és tárgyalásainak agrárszakértőjeként dolgozott.

2000 óta a Magyar Szocialista Párt tagja, a Harmadik Évezred Harmadik Hullám Platform egyik alapítója. 2004 és 2009 között Európai Parlamenti képviselő. 2010 óta országgyűlési képviselő. 2011 óta az MSZP Siófok és Városkörnyéki Szervezetének az elnöke. 2011. november 19-én megválasztották az MSZP Somogy Megyei Területi Szövetsége Elnökének. Házas, három gyermek édesapja.

2010 óta országgyűlési képviselő; jelenelg a Mezőgazdasági bizottság alelnöke.

Pozíciók
Jelöltség
Listapozíció: 24
Választókerület: Somogy megye 4. vk

Indítványok

Országgyűlés, határozat

A Parlamentben eluralkodott szélsőséges beszéd elleni fellépés kereteit teremtette volna meg ez a határozati javaslat, többek között egy a parlamenti gyűlöletbeszédet szankcionáló etikai bizottság felállításával. Bár eredetileg a homofób és transzfób megszólalások elleni fellépés nem szerepelt a javaslatban, azt egy módosító javaslattal mégis beépítették a szövegbe. Végül egy olyan kormánypárti módosítás javaslatot fogadtak el, amely az eredeti javaslat összes érdemi rendelkezését törli, és helyette elismeri a kormány eddig tett lépéseit.