Bóna Zoltán

1981. május 9-én láttam meg a napvilágot Kerepestarcsán. Születésemtől fogva Dunavarsányban élek, ahol szüleim közel három és fél évtizede szolgálnak református lelkipásztorként.

Az általános iskola első 6 osztályát szülővárosomban végeztem. Középiskolai tanulmányaimat a Kecskeméti Református Gimnáziumban, majd a Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnáziumban folytattam, ahol 2000-ben szereztem érettségi bizonyítványt. Egyetemistaként szüleim nyomdokaiba léptem és tanulmányaim befejezéseként teológus lelkész diplomát szereztem a Komáromi Selye János Egyetem Teológiai Karán.

A politika iránt érdeklődésem már egész fiatalkoromban kialakult, amely – többek között – annak köszönhető, hogy születésem óta családi és baráti körben a közélet aktualitásai és az emberek szűkebb és szélesebb közösségének sorsa iránti érdeklődés és elkötelezettség a különböző beszélgetéseket és megnyilvánulásokat rendszerint uralta. Ennek eredményeként 2003-ban néhány hasonlóan gondolkozó barátommal és ismerősömmel megalapítottuk a Fidesz Magyar Polgári Szövetség dunavarsányi szervezetét, amely elnöki feladatait azóta is ellátom.

A dunavarsányi Fidesz elnökeként 2005 szeptemberében az a megtiszteltetés és kihívás ért, hogy a dunavarsányi képviselő-testület önfeloszlatásának eredményeként kiírt időközi választáson polgármesternek indultam, amely során a választópolgárok engem tüntettek ki bizalmukkal. 2010-es önkormányzati választáson a dunavarsányi polgárok több mint 70 % -os többséggel, immáron harmadik alkalommal választottak meg a város vezetésére.

A polgármesteri feladatok ellátása mellett a 2010. évi önkormányzati választások óta a Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlésének is tagja vagyok, valamint a Csepel-sziget és Környéke Többcélú Önkormányzati Társulás alelnöki tisztségét is betöltöttem.

2013. év elejétől a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Pest Megye 8-as Választókerület elnöki teendőinek ellátásával is megbízott.

A 2014. évi Országgyűlési képviselő választáson, Pest megye 8. számú választókerületében a választópolgárok bizalmukat kifejezve országgyűlési képviselőnek választottak meg.

Szabadidőmet sporttal, olvasással, cserkészkedéssel és kirándulással töltöm. Hivatásom betöltése mellett feltöltődést jelent számomra családommal, feleségemmel és – a 2014. május 25-én született – első gyermekünkkel Bóna Zoltán Ambrussal, valamint a barátaimmal eltöltött idő.

Pozíciók
2005
aktuális
Dunavarsány
2010
aktuális
Pest Megyei Önkormányzat
Jelöltség
Párt: FIDESZ-KDNP
Listapozíció: 98
Választókerület: Pest megye 8. vk